top of page

Välkommen till Karriärsteget - Din Partner för Framgång

Om oss

Är du på jakt efter nya karriärmöjligheter, letar ditt företag efter kompetent personal eller strävar du efter att vidareutbilda dig för att nå nya höjder på arbetsmarknaden?Du har hamnat på rätt plats. Vi tror på en arbetsmarknad där varje individ spelar en viktig roll, och där alla har möjlighet att utvecklas och blomstra. Välkommen till Karriärsteget, där vi ser varje steg som ett steg mot framgång och där din karriärresa börjar ta form.

Vi är mer än bara en plats för jobbcoachning och rekrytering; vi är din partner i att skapa meningsfulla anslutningar och möjligheter. Oavsett om du är arbetssökande, arbetsgivare eller en individ som strävar efter att förbättra sina färdigheter, finns vi här för att stödja och guida dig på varje steg av din resa. Tillsammans bygger vi en arbetsmarknad som främjar tillväxt, gemenskap och framgång.

Work Place
karriärsteget_edited.png

Rusta och Matcha

Rusta och Matcha är hjärtat av vår verksamhet och erbjuder skräddarsytt stöd för arbetssökande som strävar efter meningsfulla arbetsmöjligheter eller vill påbörja en ny
utbildning.

 

Vi förstår de unika utmaningar som arbetssökande står inför och strävar efter att vara den bro som snabbt leder dem mot anställning eller utbildning. Genom vår dedikation
och personliga handledning erbjuder vi verktyg och resurser som är avgörande för deras framgång.

Vision

Vi strävar efter att skapa en mänskligare arbetsmarknad där varje individ har möjlighet att
blomstra och varje företag hittar den perfekta matchningen för sin framgång.

Image by Diego PH
Image by Miguel Bruna

Rekrytering

Inom vår rekryteringstjänst arbetar vi med arbetsgivare för att identifiera och attrahera den
mest kvalificerade och engagerade arbetskraften.

 

Vi är din partner i varje steg av
rekryteringsprocessen och erbjuder skräddarsydda lösningar som passar dina unika behov.
Vårt mål är att göra rekrytering smidigare och mer framgångsrik, vilket gör det möjligt för
företag att bygga starka och kompetenta team.

För Företag

Anställningsstöd är den perfekta möjligheten för arbetsgivare som vill göra en positiv
inverkan och samtidigt dra nytta av ekonomiskt stöd. Det är ett initiativ från
Arbetsförmedlingen som riktar sig till arbetsgivare som väljer att anställa personer som varit
borta från arbetsmarknaden en längre tid eller nyanlända i Sverige. Målet med
anställningsstöd är att öppna upp nya möjligheter för fler individer att återvända till
arbetslivet.


Arbetsförmedlingen erbjuder ekonomisk ersättning, exempelvis genom nystartsjobb eller
lönebidrag. Det viktiga att notera är att anställningen fungerar som en helt vanlig anställning,
oavsett om den är tillsvidare eller visstidsbegränsad, på heltid eller deltid.
På Karriärsteget har vi ett antal deltagare som är berättigade till nystartsjobb. Kontakta oss
idag för att få reda på mer om hur vi kan stödja din verksamhet att anställa med
anställningsstöd och samtidigt skapa meningsfulla arbetsmöjligheter.

Rekrytering

Att hitta rätt medarbetare för din organisation är avgörande, och vi på Karriärsteget är här för att göra den processen smidigare och mer framgångsrik för dig. Med vårt engagemang för att koppla samman kvalificerade kandidater med arbetsgivare som söker talang, tar vi hand om rekryteringsprocessen åt dig.


Vi erbjuder skräddarsydda lösningar som passar dina specifika behov och krav. Vår expertis sträcker sig från att identifiera potentiella kandidater till att genomföra intervjuer och underlätta anställningsprocessen. Låt oss vara din strategiska partner i rekryteringsresan för att säkerställa att du hittar de mest kvalificerade och engagerade individerna för att stärka din organisation. Kontakta oss idag för att inleda samarbetet och ta nästa steg mot att bygga ett framgångsrikt team.

Rekryteringsformulär

 • Hur ansöker man till Rusta och Matcha?
  För att ansöka kontaktar du Arbetsförmedlingen, som gör en bedömning av om du ska anvisas till programmet Rusta och Matcha. Om Arbetsförmedlingen anser att du är berättigad till tjänsten, får du själv välja vilken leverantör du vill gå hos.
 • Vad är Rusta och Matcha?
  Rusta och Matcha är en arbetsmarknadsåtgärd skapad av Arbetsförmedlingen för att stödja dem som står en bit ifrån arbetsmarknaden. Den riktar sig till både långtidsarbetslösa och nykomlingar på arbetsmarknaden, med målet att leda till antingen ett jobb eller den rätta utbildningen. Denna tjänst, även känd som ROM2 (Rusta Och Matcha 2), är en del av Arbetsförmedlingens reform och ersätter tidigare program som Kundval Rusta och Matcha (KROM) samt Stöd och Matchning (STOM). Den har lanserats över hela landet under 2020 och 2021. Enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) har du rätt att välja leverantör för ROM2. Vi på Karriärsteget hoppas att du väljer oss!
 • Vem kan ta del av tjänsten?
  Rusta och Matcha riktar sig till dig som har varit inskriven på Arbetsförmedlingen under en längre tid. För att kunna ta del av Rusta och Matcha måste du uppfylla vissa krav och det är Arbetsförmedlingen som bedömer om du har rätt att delta i Rusta och Matcha-programmet.
 • Hur länge pågår Rusta och Matcha?
  Standardperioden för deltagande i Rusta och Matcha är sex månader. Om du hittar ett jobb eller en lämplig utbildning tidigare, är det utmärkt, men vi kommer fortfarande att följa upp för att säkerställa att du hittat rätt. Om du inte hittar arbete efter det första halvåret, kan programmet förlängas med ytterligare sex månader.
 • Jag är ny i Sverige. Kan jag läsa SFI samtidigt?
  Absolut! Att lära sig svenska är viktigt för att komma in på arbetsmarknaden, och vi ser till att du har möjlighet att studera svenska samtidigt.
 • Varför ska jag välja Karriärsteget?
  Vårt huvudargument är vår långa erfarenhet och passion för det vi gör. Vi har en bred kunskap om arbetsmarknaden och ett ständigt växande nätverk av arbetsgivare. Våra matchare vet var jobben finns, även de oannonserade.
 • Hur vet jag om en leverantör är bra?
  Kolla på antalet framgångsrika rekryteringar och matchningar som leverantören har åstadkommit, lyssna till feedback från tidigare eller nuvarande deltagare, eller prata direkt med leverantören. Arbetsförmedlingen har även ett betygssystem för att utvärdera och kvalitetssäkra leverantörers resultat. På Karriärsteget är vi öppna med vår metod och betyg. Kontakta oss gärna för referenser och svar på frågor.
 • Jag är inte nöjd med min nuvarande leverantör. Kan jag byta?
  Ja, du har rätt att byta leverantör om du inte är nöjd. Viktigt är att du har en leverantör som möter dina behov. Kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen om du vill byta.
 • Hur skiljer sig Rusta och Matcha från Stöd och Matchning?
  Rusta och Matcha fokuserar mer på matchning och har ett starkare mål- och resultatinriktat upplägg. Vi leverantörer får större delen av vår ersättning först efter en framgångsrik matchning, vilket innebär högre krav på att anpassa programmet och aktiviteterna efter dina specifika behov som arbetssökande.
 • Vad hjälper karriärsteget till med?
  Som deltagare hos oss i Rusta och Matcha får du tillgång till: - Kartläggning av din kunskap och erfarenhet. - Stöd i att skapa professionella CV och personliga brev. - Hjälp med att etablera arbetsgivarkontakter. - En personlig handledare som stöttar dig genom hela processen. - Motiverande samtal och intervjuövningar. - Insikter inom olika branscher, yrken och arbetsmarknaden. - Studie- och yrkesvägledning. - Inspirerande seminarier och workshops. - Rekryteringsträffar med arbetsgivare. - Stöd på ditt eget språk med våra flerspråkiga medarbetare.
 • Hur väljer jag Karriärsteget?
  Berätta för din handläggare att du vill anmäla dig till Rusta och Matcha hos Karriärsteget eller uppge vårt KA-nummer 10073898. Du kan även använda Arbetsförmedlingens sökfunktion på deras hemsida.

Blogg

Vår blogg är mer än bara en samling artiklar. Det är en källa till inspiration och
kunskap för både arbetssökande och arbetsgivare. Utforska trender, analyser och personliga
berättelser som hjälper dig att förstå och trivas på dagens arbetsmarknad. Lär av experter och
var med på diskussionen om att forma framtidens arbetsliv.

bottom of page